asd

Weekend la Pensiunea Ciprian4* din Bradetu

Apele tămăduitoare ale Brădetului:

Comorile de pe Valea Vâlsanului se lasă descoperite treptat, una dintre acestea fiind apele tămăduitoare, ce completează frumuseţea Brăduleţului. An de an, sute de oameni vin la Spitalul de Recuperare Balneo-fizio-terapeutică Brădet pentru a-şi trata diferite afecţiuni. Binefacerile terapiei combinate ce cuprinde proceduri şi cura cu ape minerale îi fac pe mulţi dintre pacienţi să revină şi să îşi aducă şi cunoscuţii, transformând sesiunile de tratament într-o tradiţie de lungă durată.
Primul izvor de apă miraculoasă a fost descoperit întâmplător, în anul 1888. Conform legendei care s-a păstrat până azi, fotograful Ion Nicolae este cel care a dat peste primul izvor. Fiind suferind de afecţiuni ale ficatului, pancreasului şi stomacului, acesta s-a mutat de la Bucureşti, unde îşi desfăşurase activitatea, în satul natal, Vîlsăneşti. În peregrinările sale, a descoperit la Brădetu un izvor cu o apă urât mirositoare, izvor botezat de localnici Puturosul. Ion Nicolae a luat probe de apă pe care le-a dus la analize în Bucureşti, de unde a aflat că apa respectivă are proprietăţi curative, datorită conţinutului bogat în sulf. Astăzi, Puturosul este izvorul numărul 1. Ulterior, s-au făcut cercetări în zonă şi, în total, au fost descoperite şapte izvoare cu ape tămăduitoare.
Apele miraculoase sunt ideale pentru pacienţii care suferă de afecţiuni ale aparatului urinar, boli endocrine, boli hepato-biliare, dar şi pentru diminuarea oboselii şi a asteniei. . La aproximativ doi kilometri de spital există două izvoare pentru cură internă cu apă minerală. Apa tămăduitoare este utilizată în scop curativ în afecțiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice hipoacide, tulburări funcționale ale colonului), afecțiuni renale și ale căilor urinare (litiaza urinară recentă, necomplicată), afecțiuni hepato-biliare, afecțiuni endocrine (diabet zaharat de tip II, stări prepuberale la copiii hiper-reactivi, sindrom ovarian de menopauza), afecțiuni respiratorii datorate noxelor profesionale, stări de surmenaj fizic și intelectual și nevroză astenică. Aerul curat, bogăţia şi densitatea spaţiului verde creează din satul Brădet un spaţiu propice recuperării, atât fizice, cât şi psihice. De asemenea, ospitalitatea localnicilor şi posibilitatea de a descoperi tradiţiile zonei sunt un factor de relaxare şi îmbogăţire spirituală, ajutându-i pe cei cazati aici să simtă beneficiile unui concediu, uitând de afecţiunile care îi macină. Natura a fost darnică cu Brăduleţul, lăsând aici comori ce fac din zonă un centru de terapie pentru trup şi suflet, „medici” iscusiţi fiind izvoarele minerale, oamenii locului şi peisajele pitoresti.


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Elap / Administrator, bbp_keymaster

Follow elap
on May 21, 2019