DSC_0224

Weekend de vis in Delta Dunarii

Weekend de vis in Delta Dunarii

 

Hotel Plutitor Carpatia “Sf. Constantin 3*”

sau în locații similare din Sulina

 

 

             Ziua 1 – Vineri – In jurul orei 11:00 ne vom îmbarca pe vaporul de croaziera de la Pontonul Carpatia Tour şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal, șorecari, erete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți. Gustare  pe vaporul de croazieră.

 

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

 

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete. După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan iar de acolo pe braţul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira apusul de soare. Continuăm către oraşul Sulina un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp. Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor. (Durata croazierei 6-7 ore).

Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin. Servirea cinei optional.

 

          Ziua 2 Sambata- După ce servim micul dejun, 8:00 dimineața, avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie(opțional) la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori.

        

Ulterior, vă invităm să vizităm orașul şi să descoperim împreună câteva dintre minunăţiile acestuia. Deşi este un oraș mic, Sulina are o istorie impresionantă datorită faptului că, în sec. XIX, a avut statutul de port liber, statut conferit de Comisia Europeană a Dunării, bucurându-se astfel de neutralitate pe timp de pace şi război, ceea ce i-a asigurat o dezvoltare economică rapidă. Printre perlele zonei se regăseşte Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru şi Sf. Nicolae şi nu în ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropaţi piraţi, prinţese şi marinari din întreaga lume.

După ce am reuşit să străbatem în lung şi-n lat oraşul Sulina ne întoarcem (după apusul soarelui) la hotel.

Seara avem pregatită o cină pescareasca.           

          Ziua 3 – Duminica – Mic dejun.La ora 9:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina- Dunarea Veche – Mila 8,5 – poligonul de demagnetizare al Marinei Militare, tangentam lacurile Bogdaproste – Lacul Ligheanca- Trei Iezere (aceste lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete) – Canalul Ceamurlia-Crisan – Canal Sulina -Tulcea.Durata croazierei 6-7 ore). 

 

Pret:650 lei/pers

 

 

Preţul include:  

–  2 nopţi de cazare, cu mic dejun;

–  Periplu prin salba de lacuri din Delta Dunarii -Tulcea – Mila 23 – Crisan – Sulina(6- 7 ore) si retur Sulina-Dunarea Veche-Mila 8,5-poligonul de dematizare al Marinei Militare, tangentam pe langa lacurile Bogdaproste-Lacul Ligheanca- Trei Iezere-Tulcea;

Cina pescareasca (antreu preparate din peste ciorba de peste specifica zonei sau storceag, scrumbie prajita sau la gratar, desert, vinul casei Podgoria Niculitel –alb /rosu);

–  Gustare pe vasul de croazieră;

–  Asistenta turistica in prima parte a croazierei.

 

Excursii opţionale pentru grupuri şi individual, din Sulina:

–    Pădurea Letea – safari, 6 h – 90 lei / pers. (Supliment prânz: 50 lei / pers.);

–   Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră 3h – 50 lei/pers.

–   Excursie Răsarit de soare în Golgul Musura: 2 h – 50 lei/ pers.

–   Excursie Lacul Roșu 3 h – 60 lei/ pers.

–   Excursie Mila 3, canalul cu sălcii, 1 h, 30 min- 35 lei/ pers

–   Excursie Sf. Gheorghe 4- 5 h -100 lei/pers

 

Opțional :

–    Transfer de grup Bucureşti – Tulcea – Bucureşti-150 lei/pers (grup minim 20 pers);

–    Prânz/cină-55 lei/pers.

 

Reduceri:

–   Copiii 0 – 6.99 ani au gratuitate (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii);

–   Copiii 7 – 11.99 ani reducere 50 % (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii).

–   Copiii peste 12 ani: plătesc tariful întreg

 

* Nota: in cazul in care nu se va strange un grup de 20 de persoane transferul Tulcea-Sulina si retur se va organiza cu barcile rapide (preturile sunt afisate in tabel).

* Nota: in functie de cotele apelor traseul de intoarcere cu croaziera poate suferi modificari.


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on May 31, 2018