CTour-100097

Sarbatori Pascale Bradetu-Arges

Pensiunea Ciprian-Carpatia 4*

17-21.04.2020

CTour-100107 CTour-100068 CTour-100059 CTour-100048 CTour-100038 CTour-100001

Ziua 1-Vineri
Ora 8:00 plecare din Bucuresti catre Targoviste unde vom face o scurta oprire la Manastirea Dealu(Manastirea Dealu se numara printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din tara noastra. Inaltata intr-o perioada de mare inflorire artistica (secolul al XVI-lea), biserica reflecta atat din punct de vedere structural cat si sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de mesterii autohtoni la promovarea arhitecturii romanesti), continuam traseul catre Cetatuia unde vom vizita Manastirea Negru Voda(Mănăstirea Cetăţuia Negru-Vodă seamănă cu Schitul Meteora din Grecia şi este considerată cea mai aspră sihăstrie românească), dupa vizitarea manastirii ne continuam calatoria catre Namaiesti unde vom vizita Manastirea Namaiesti (În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane nu numai din România ci din întreaga creştinătate si anume Icoana Maicii Domnului), continuam traseul catre Corbii de Piatara unde vom vizita Manastirea Corbii de Piatra(cunoscută peste tot ca „biserica din piatră”, lăcaşul de cult construit direct în stâncă, un loc special menţionat în mai toate ghidurile turistice, asta şi pentru că aici este şi cel mai vechi ansamblu de pictură din România), dupa vizitarea Manastirii ne indreptam catre Bradetu. Cazare la Pensiunea Ciprian 4*.
Servirea cinei.
Ziua 2-Sambata
Mic dejun. Ne urcam in autocar si pornim catre Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră si anume Salina Ocnele Mari(Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă Balta Roșie adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează reumatismul ,afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționează în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii.
Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri[4]. Exploatarea sării s-a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).
Dupa vizita pornim catre Cozia unde vom vizita Manastirea Cozia(cunoscuta la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate), intoarcere catre Bardet.Servirea cinei.
Cei care doresc să participe la Slujba de Înviere pot merge la Biserica Inaltarea Domnului din Bradetu sau la Schitul Sf. Nectarie Bradetu.
După Slujba de Înviere vă așteptăm cu vin ouă roșii și cozonac.
Ziua 3-Duminica
Hristos a înviat, oaspeţi dragi! În această zi vă răsfăţăm cu un Sunday Brunch prelungi până la ora 12:00. În continuare, timp liber pentru excursii montane(optional) in imprejurimi cu masinile 4X4.
Seara servirea cinei.
Ziua 4-Luni
Mic dejun. Schitul de Calugari Sf. Nectarie, Biserica Bradet(necropola lui Mircea cel Bătrân), Manastirea Corbii de Piatra , care are doua altare si cea mai veche rupestra originala din tara.Pastravaria Nucsoara, si Rezervatia Naturala Cheile Valsanului(unde se gaseste pestele Aspretele,o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani.), platoul Poenari, Barajul Valsan.
Ziua 5-Marti
Mic dejun.Dupa servirea micului dejun ne urcam in autocar si pornim catre Bucuresti pe traseul Bradetu-Curtea de Arges unde vom face o scurta oprire la Manastirea Curtea de Arges(“Legenda Mesterului Manole” de care este legat numele manastirii Curtea de Arges spune ca domnitorul tocmise pe cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se darama noaptea), Sosire in Bucuresti in cursul după-amiezii.

Pret:1020 lei/pers.

Pret calculat pentru minim 30 de persoane
Tariful include:
-Transport cu autocarul Bucureti-Bradetu si retur;
-4 nopti de cazare cu demipensiune;
– Masa festiva de Paste;
-Vizitele cuprinse in program.

 


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Feb 19, 2020