manastirea-frasinei

Pelerinaj la Mănăstirea Frăsinei


Sf. Maslu și Dezlegări pentru izgonirea demonilor,

dezlegarea de blesteme și farmece

 
Plecări: la cerere

 

Întâlnire la  ora 06:00.  Plecare  pe traseul: Bucureşti – Pitesti – Râmnicu Vâlcea – Călimanești – Căciulata – retur.
Vom vizita Mănăstirea Frasinei care este supranumită Athos-ul românesc deoarece este singura din România ale cărei tradiții sunt similare celor de la Muntele Athos. Legământul Sfântului Calinic este respectat cu strictețe aici, iar slujbele încep în fiecare zi la ora zero. Pragul acestui lăcaș a fost trecut de pelerini din întreaga lume. Cu toate acestea, accesul femeilor este interzis prin legamant, iar încălcarea va atrage pedepsirea vinovatei. La Biserica de jos unde au voie femeile se săvârsește Taina Sfântului Maslu și se citesc Dezlegările Sfântului Vasile cel Mare în mare taină și doar ținând post. În fiecare lună, mii de pelerini trec pragul mănăstirii.
Schitul cel Nou este metoc la  Mănăstirii Frăsinei, aici vor rămâne femeile

pentru participare la Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu și apoi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare ( dezlegări )


Continuăm călătoria la locurile sfinte cu Mănăstirea  Ostrov. Aceasta este

o mănăstire de călugarite, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și se află amplasată pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimanești de pe râul Olt, fiind legat de stațiunea balneo-climaterica Călimanești-Căciulata printr-un pod, la o distanță de 5 km de la halta C.F.R. Călimănești – Jiblea.

Biserica este rezidită pe locul unei biserici mai vechi din secolul al XIV-lea sau începutul secolului al XV-lea, între anii 1520-1521, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab și soția sa, doamna Despina.

S-a sfințit nezugravită, pentru cult folosindu-se în prima fază icoane pictate, aflate astazi în Muzeul de Artă al României. Altarul a fost pictat în 1752, restul bisericii fiind în stil frescă, de o remarcabilă valoare artistică și a fost terminată în anul 1760. Tot atunci i s-a înlocuit și inscripția din pisania veche cu un text românesc, scris cu litere chirilice.


Mănăstirea Cozia este următoarul loc de închinare al traseului nostru.

Mănăstirea este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Mănăstirea este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare   
Drumul către casă ne adduce și Schitul Troianu. Biserica este închinată Sfântului Ioan Botezatorul, care datează înca din secolul al XVIII-lea, și casa stareției au fost refăcute între anii 1840-1843, de către ieromonahul Hrisant Penetis, “arhimadritul de nație elin, din ostrovul Andros”, egumenul Mănăstirii Hurezi, pe un teren al acestuia, nu foarte departe de pământurile Mănăstirii Bistrița. Biserica schitului a fost sfințită în ziua de 25 martie 1843.

 

Tarif: 90 lei / pers.  valabil la un grup de minim 18 persoane.

 

Tariful include :
– ghid însoțitor
– preot însoțitor
– transport cu microbuz clasificat la 3*

Tariful nu include:
–  alte chetuieli personale


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Feb 14, 2018