dimitrie-basarabov-bg-22

Pe urmele Sfântului Dimitrie Basarabov

 

Plecare la cerere

La ora 08.00, plecare din Bucureşti – Piața Eroii , pe traseul București – Giurgiu – Ruse – Basarabov. Vom începe ziua cu vizitarea  Peşterii Sfântului Dimitrie / Basarabov, ale cărui moaşte se află la Catedrala din Bucureşti.

 

Continuăm către Ivanovo pentru vizitarea Mănăstirii de Piatră, aflată în patrimoniul UNESCO. Sihăstria din Ivanova reprezintă mai degrabă o retea de mici bisericuțe și cămăruțe – chilii – săpate în piatră, aflate la o distanță de 32 de metri deasupra nivelului apei ce străbate pitorescul canion al râului Roussenski Lom.

 

În drumul catre Ruse , treem prin Cerven, unde vizităm Cetatea Veche Cerven. Fortăreaţa Cherven a fost un centru militar, administrativ, economic şi cultural al celui de al doilea Stat Bulgar in sec 12-14. Oraşul a fost construit pe ruinele unei fortăreţe bizantine datând din sec. 6, întreaga suprafaţă fiind nelocuită de la sosirea tracilor.

 

Ajunși în RUSE, vom vizita Catedrala Mitropolitană, după care vom face o mică plimbare prin centrul orașului.

 

După părăsirea Bulgariei, ne oprim in Giurgiu pentru vizitarea Mănăstirii Sfântul Gheorghe  – ocrotitorul orasului , Mănăstirea Sfântul Nicolae (fostă geamie turcească) și Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (aici vom găsi părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul din Insula Evia).

 

Dacă timpul ne va permite, vom mai face o oprire în localitatea Drăgănescu pentru vizitarea Bisericii Sfântul Nicolae, pictată de Părintele Arsenie Boca.

 

Preț : 50 lei/persoană

 

Servicii incluse:

  • Ghid
  • Transport autocar clasificat pentru curse interne și internaționale

 

Grup minim: 40 de persoane. Pentru un grup mai mic prețul se recalculează.

 

 

 

 

 


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Feb 14, 2018