142307_pb090208[1]

Grecia: Pelerinaj la Sfantul Nectarie, perioada: 4 -11 nov 2018

 

Detaliile pelerinajului:

Ziua 1 – La porţile civilizaţiei elene 

Plecare din Bucuresti (4 noiembrie 2018, ora 22:30) pe traseul: București – Giurgiu – Ruse – Sofia –Promahonas – Seres – Salonic

Salonic este al doilea oraş ca mărime din Grecia. Numele vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon.

 

Ziua 2 – Prin locurile sfinte din Salonic

Sosire în Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului:

  • Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită iniţial ca mausoleu al împăratului Galeriu
  • Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca Împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297),
  • închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol)
  • închinare la moaştele Sfântului Grigorie Palama de la Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII)
  • Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu)
  • Cazare în Kalampaka. Numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, rezistenţă favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți.

 

Ziua 3 – Peisaje sublime, atmosferă înălţătoare, acolo, sus… la Meteora!

Mic dejun. Plecare din Kalampaka către Meteora pe un traseu fermecător. În funcţie de program, închinare  în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora. Este al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar 6 mai sunt active. Atat peisajul, cat si construcţiile în sine, risipite pe stânci, îţi taie răsuflarea prin frumuseţea lor. Continuăm drumul spre Igoumenitsa.

Traversare cu feribotul în Insula Corfu (insulă situată în Marea Ionică, aproape de coasta albaneză, de care este despărțită printr-o strâmtoare cu o lățime de 3 până la 25 de km. Cazare în Corfu

 

Ziua 4 – Corfu – colţ de rai!

Mic dejun. Vizităm: Catedrala care adăpostește moaștele Sf. Spiridon și Mânăstirea Paleokastrita (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Continuarea drumului cu îmbarcare pe feribot pentru Igoumenitsa, apoi spre Patras (al treilea oraș ca mărime din Grecia și este capitala județului Ahaia, ce se află în nordul peninsulei Peloponez, la 215 kilometri vest de Atena. Orașul se află la poalele Muntelui Panachaikon, cu deschidere la Golful Patras.) Cazare în zona Patras.

 

Ziua 5 – Atena, leagănul civilizaţiei europene

Mic dejun. Începem descoperirea zonei Patras cu o vizită la Biserica Sf. Andrei. Plecăm apoi spre Atena, unde facem un tur panoramic cu autocarul. Pe parcurs,vom avea ocazia să admiram: Piața Omonia&Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Națională, Stadionul tuturor atenienilor (Olympic), unde s-a desfășurat prima Olimpiada (1896).

Călătoria continuă spre Nea Makri pentru închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou. Sfântul Efrem cel Nou a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul. Cazare în Aeghina.

 

Ziua 6 – La moaştele Sf. Nectarie

Mic dejun. Participare la Sf. Liturghie de la Mânăstirea Sf. Treime și pentru a ne închina la moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul. Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află vechea mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie. Traversam cu feribotul ( Eghina – Pireu). Cazare în Evia.

 

Ziua 7 – Brâul Maicii Domnului și Icoana făcătoare de minuni

Mic dejun. Insula Evia (Eubeea) este a doua insula ca mărime și populație din Grecia și a treia din estul bazinului Mediteranei (după Cipru și insula Creta), fiind situată în partea central-estică a Greciei. Aici vom vizita Biserica Sf. Ioan Rusul unde ne închinăm la moaștele Sf. Ioan Rusul. Traversare cu feribotul. Oprire la Mânăstirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in Paralia Katerini.

 

Ziua 8 – Mânăstirile Suroti şi Rila

Mic dejun. Plecare spre țară cu oprire pentru vizită la Mânăstirea Suroti. Mănăstirea cu hramul Sfântul Ioan Teologul este o mănăstire ortodoxă cu obște de maici aflată în localitatea Suroti, la o distanță de numai 25 de kilometri de Tesalonic.

Urmează o vizită la Mânăstirea Rila în Bulgaria.

Continuarea drumului spre ţară și sosire în funcție de formalitățile vamale și condițiile de trafic.

 

Preț: 275 euro/ pers.

Prețul include:
-transport cu autocarul
-6 nopti cazare în hotel (camere duble și triple)
-6 mic dejunuri
-preot însoțitor şi ghid însotțitor
Prețul nu include: taxe de traversare cu feribotul (Corfu și Aeghina), asigurarea medicală (35 lei), intrarea la Meteora (14 lei), orice alt serviciu care nu este menționat la rubrica “prețul include”.
Acte necesare: carte de identitate sau pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.
Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic, pretul se recalculează.

FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Elap / Administrator, bbp_keymaster

Follow elap
on Nov 01, 2017