142307_pb090208[1]

Grecia: Pelerinaj la Sfantul Nectarie, perioada: 6 -12 nov 2018

Detaliile pelerinajului:

Ziua 1 – La porţile civilizaţiei elene 

06.11.2018 Plecare din Buzau (ora 18.30), catre Bucuresti (ora 20:30) pe traseul: București – Giurgiu – Ruse – Sofia –Promahonas – Seres – Kalambaka

Ziua 2 – Peisaje sublime, atmosferă înălţătoare, acolo, sus… la Meteora!

07.11.2018 Mic dejun. Kalampaka către Meteora pe un traseu fermecător. În funcţie de program, închinare  în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora. Este al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar 6 mai sunt active. Atat peisajul, cat si construcţiile în sine, risipite pe stânci, îţi taie răsuflarea prin frumuseţea lor. Cazare Kalambaka.

Ziua 3 – Atena, leagănul civilizaţiei europene

08.11.2018 Mic dejun. Plecare pe ruta Kalampaka-Atena.Tur panoramic (din autocar) al centrului capitalei Greciei, scurta oprire la Areopag și Piata Syntagma. Ne deplasăm către portul Pireu, îmbarcare pe ferry-boat– port Egina – Agia Marina. Seara participăm la procesiunea mutării capului Sf. Nectarie în Catedrala de jos. Vecernia mare. Sfânta Liturghie de noapte (opțional). Cazare în Agia Marina.

Ziua 4 – La moaştele Sf. Nectarie

09.11.2018 Mic dejun. Slujba Sfintei Liturghii, închinare la moaștele Sfântului Nectarie. Plecare către portul Egina . Traversare cu ferry în portul Pireu, deplasare către Insula Evia cu scurtă oprire la Nea MakriSf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul. Cazare Evia.

Ziua 5 – Brâul Maicii Domnului și Icoana făcătoare de minuni

10.11.2018  Mic dejun. Continuăm drumul către portul Aghiokampos – trecere cu ferry în Glyfa – Mănăstirea Kato – Xenia ce adăpostește două părți din Brâul Maicii Domnului, dar și o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sf. Evanghelist Luca, apoi facem o scurtă oprire la Schitul Sf. Paraschievi din Valea Tempi. Cazare Paralia Katerini.

Ziua 6 – Prin locurile sfinte din Salonic

11.11.2018 Mic dejun. Plecare către Salonic. Sosire în Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului:

  • Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită iniţial ca mausoleu al împăratului Galeriu

  • Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca Împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297),

  • închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol)

  • închinare la moaştele Sfântului Grigorie Palama de la Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII)

  • Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu)

  • Cazare în Kalampaka. Numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, rezistenţă favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți.

    Continuarea drumului spre țară și sosire în funcție de formalitățile vamale și condițiile de trafic.

Preț: 215 euro/ pers.

Pretul include:
-transport cu autocarul ;
-4 nopți cazare în hotel ( camere duble și triple) ;
-4 mic dejunuri ;
– ghid îsoțitor ;
-toate traversarile cu ferry-boat-ul.
Prețul nu include: asigurarea medicală , intrarea la Meteora ( 6) ; taxa de stațiune ; orice alt serviciu care nu este menționat la rubrica “ prețul include”.

Acte necesare : carte de identitate sau pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.
Grup minim: 40 pers. Pentru un grup mai mic prețul se recalculează.


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Elap / Administrator, bbp_keymaster

Follow elap
on Nov 01, 2017