_A029170

Excursie de 1 zi în Delta Dunării

 

Excursie de 1 zi în Delta Dunării

 

 

          Vino să vezi natura spectaculoasă, să vezi o minune a naturii, să vezi Delta Dunării alături de cei mai pasionaţi ghizi de natură, într-un program creat şi desfăşurat de profesionişti, pe un traseu în care poţi să vezi şi să înţelegi foarte multe despre această zonă unică în lume, să mănânci un prânz tradiţional pescăresc, gătit impecabil.

 

          1) La ora 5:00, dimineaţa, plecăm din fata Unitatii de Invatamant către Tulcea, pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia – Hârșova- Tulcea. Ajunși în Tulcea, vom face o vizită la  cel mai cunoscut muzeu al Deltei Dunării (având o expoziție permanentă, ce prezintă elemente caracteristice patrimoniului natural, existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare), apoi vom vizita şi centrul oraşului.

 

2) În jurul orei 9:30, pornim din Tulcea către Lac Baclanesti. Călătoria în fabuloasa şi sălbatica deltă, o vom face cu un vapor de croazieră pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr.1, acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), coborând pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării),apoi coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în faună deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem nuferi albi şi galbeni, lebede, lişite, raţe, gâşte, lopătari, sitari de mal, ibişi şi chiar pelicani.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Lacul Nebunul care se desfasoară pe o suprafață de aproximativ 115 hectare și face parte dintr-un mic spațiu protejat de lege, fiind inclus în Complexul de Lacuri Sontea – Fortuna. Această zonă se încadrează în spațiile puse sub regim de protecție datorită condițiilor optime de reproducere de care beneficiază speciile de pești ce trăiesc în apele lacurilor de aici. Pe lângă pești, mai trăiesc aici și alte specii aflate sub protecție, precum rațele sălbatice sau diverse păsări de apă.

În spatele denumirii acestui lac stă o legendă, mai mult sau mai puțin adevărată. Se spune că localnicii au “botezat” acest lac după un pescar care își petrecea cea mai mare parte a timpului pe malul acestui lac din Delta Dunarii, sfârșind prin a înnebuni de singurătate. În timp, localnicilor le-a ramas întiparită în memorie denumirea de “lacul nebunului”.

  • Continuam croaziera catre Lacul Băclănești, înconjurat de o bogată vegetație, este unel dintre cele mai mari și cel mai vizitat de către turistii care se afla pentru prima oară în Delta. Din vaporul de croazieră, se pot observa, contempla pelicanii, berzele sau egretele din Delta Dunării. Lacul Băclănesti surprinde momente unice ale ecosistemului viu și natural al Delte Aici vom servi masa de prânz pe vaporul de croaziera; prânzul este bazat pe preparate tradiţionale din această zonă (bucătărie ucraineană).

Acest program este unul dintre cele mai de succes, oferind turiștilor posibilitatea de a ajunge până în inima Deltei.. Ruta oferă posibilitatea admirării păsărilor Deltei, peisajelor deosebite şi descoperirii tradiţionalului sat românesc cu înfăţişarea sa autentică şi pitorească. Lacurile de pe traseu fac parte din Complexul Lacustru “Șontea-Fortuna” şi oferă o privelişte minunată, unde pot fi întâlnite grupuri de pelicani, lişițe, corcodei, gâşte sălbatice, lebede, egrete, stârci, cormorani, etc.

După minunata experienţă din Delta Dunarii, revenim agale pe acelaşi traseu, ca la venire, dar vă asigurăm că în sens invers, totul arată complet diferit, nici nu veţi mai recunoaşte locurile prin care am trecut. Durata drumului de întoarcere este  de cca 4.5 – 5 ore.

 

 

PREŢ: 199 lei / persoană

 

Preţ calculat pentru 40pers. plătitoare/275 lei pentru 16 pers. plătitoare

 

 

             Preţul include:

– Transport cu autocar clasificat conform normelor europene;

– Croaziera cu vaporul in Delta Dunarii;

– Masa servită pe vaporul de croazieră Carpatia.

– Ghid

 

Preţul nu include:

– Intrarea la obiectivele turistice;

– Alte cheltuieli personale.

 

          Echipament personal necesar:

– Cremă de protecţie solară;

– Pălărie de soare;

– Ochelari de soare;

– Jachetă / Pelerină de ploaie.

 

Nota :Vă recomandăm, să dați importanță acestor echipamente, întrucât  vara, în Delta Dunării este foarte cald. Fără un echipament adecvat, există riscul de producerea unor evenimente neplăcute, pentru dumneavoastră, pe perioada excursiei.

 

 


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Feb 19, 2018