p1

8 MARTIE IN REZERVATIA NATURALA VALSAN-ARGES

06/08.03.2020

Vineri-Duminica

Ziua 1 – Vineri 06.03.2020

Ora 16 :00 plecare din Bucuresti  catre  Bradet, Cazare la Pensiunea Ciprian 4*. Servirea cinei.

 

Ziua 2 – Sambata 07.03.2020

Mic dejun. Ne urcam in autocar si pornim catre  Ocnele Mari unde vom putea vizita una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră si anume Salina Ocnele Mari (Datorită apelelor clorosodice și iodurate, secondate de nămolul sapropelic (formate deasupra masivului) ce reprezintă o sursă de sănătate prin proprietățile lor terapeutice, pe la 1812, s-au deschis primele stabilimente de tratament folosind apa sărată dintr-o fostă gură de ocnă Balta Roșie adâncă de 120 m. Aceste ape în combinație cu nămolul sapropelic tratează  reumatismul, afecțiunile ginecologice și afecțiuni ale sistemului osos la copii. În prezent, stațiunea continuă să funcționeze în sezonul călduros. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserica, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii.

Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s-a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare).

Dupa vizita pornim catre Cozia unde vom vizita Manastirea  Cozia (cunoscuta la început sub numele de „Mânăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Mânăstirea Cozia”, după muntele din vecinătate), intoarcere catre Bradet. Seara foc de tabara si servirea cinei.

 Ziua 3 – Duminica 08.03.2020

Mic dejun. Dupa servirea micului dejun ne urcam in autocar si pornim catre Bucuresti pe traseul Bradetu-Curtea de Arges unde vom face o scurta oprire la Manastirea Curtea de Arges(“Legenda Mesterului Manole” de care este legat numele manastirii Curtea de Arges spune ca domnitorul tocmise pe cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, se darama noaptea), Sosire in Bucuresti in cursul după-amiezii.

 Pret: 599 lei/pers.

 Tariful include:

-Transport cu autocarul Bucureti-Bradetu si retur;

-2 nopti de cazare cu demipensiune;

-cina festiva la Pensiunea Ciprian 4*;

– Vizitele cuprinse in program.

 

Bonus o excursie gratuita cu masinile 4X4 pe urmatorul traseu:

-Schitul de Calugari Sf. Nectarie, Biserica Bradet(necropola lui Mircea cel Bătrân), Manastirea Corbii de Piatra , care are doua altare si cea mai veche rupestra originala din tara.Pastravaria Nucsoara, Lacul Invartita(fara fund), si Rezervatia Naturala Cheile Valsanului(unde se gaseste pestele Aspretele,o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani.), platoul Poenari, Barajul Valsan.

 


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Jan 28, 2020