almond-blossom-5289_960_720

8 MARTIE IN DELTA DUNARII

8 MARIE ÎN DELTA DUNĂRII

06-08.03.2020

               

       Ziua 1: Vineri – 06 martie

In jurul orei 11:00, ne vom îmbarca pe vaporul de croazieră, de la Pontonul Carpatia Tour din Tulcea și pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr 1 acreditat de ARBDD (Administrația Rezervației Delta Dunării), pe Brațul Tulcea, până la intersecția cu Canalul 36, coborâm pe Canalul 36 și apoi facem dreapta pe Gârla Șireasa, Gârla Șontea.

Prânzul îl vom servi pe vaporul de croazieră.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos și bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic și valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide, dacă traversează sau nu lacul.

Urmează canalul Olguța și ajungem la Mila 23, unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Continuăm, către Sulina, prin lacurile Trei Iezere și Bogdaproste, coborâm pe  Dunărea Veche, până la Crișan, iar de acolo, pe brațul Sulina, spre Musura-Insula K, unde vom admira un superb apus de soare, apoi vom debarca în orașul Sulina un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare sculptate care ne spun poveştile de peste timp! Sulina este locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.În funcție de cotele apelor traseul Mila 23-Sulina poate suferi modificări, pentru siguranța turiștilor și a navelor de transport.

Odată ajunși în Sulina ne vom caza la Hotelul Plutitor Sf. Constantin.

            Ziua 2 Sambata – 08 martie

După ce servim micul dejun, ora 8:00, avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie (opțional) la Pădurea Letea, unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure de stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, Pădurea Letea fiind cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

O altă variantă de petrecere a timpului liber este vizitarea orașului. Deși este un oraș mic, Sulina are o istorie impresionantă datorată faptului ca a fost un port fară taxe în secolul al XIX lea. Între “perlele” zonei, se regăsesc: Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae și nu în ultimul rând faimosul cimitir, unde sunt îngropați pirați, prințese și marinari din întreaga lume.

Seara la hotel ne asteaptă o cină tradițională, bazată pe un meniu variat de pește proaspăt.

După servirea cinei, vă invităm să petreceți o seară minunată în care să sărbătorim FEMEIA, la Clubul Filipca de pe malul mării. Aici ne vom bucura de un Beach Party, cocktail-uri și un foc de tabară.

             Ziua 3 Duminica – 08 Martie

Mic dejun. La ora 9:00 ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina-Dunarea Veche – Mila 8,5 – poligonul de demagnetizare al Marinei Militare, tangentam lacurile Bodaprosten – Lacul Ligheanca – Trei Iezere (aceste lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată in brădiş, dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete) – Canalul Ceamurlia – Crisan – Canal Sulina – Tulcea. Durata croazierei 6-7 ore.

 

PRET: 550 lei/persoană

            Servicii incluse:

             – Croaziera Tulcea – Canalul 36 – Gârla Șireasa – Gârla Șontea – Canalul Olguța – lacul Fortuna – Mila 23 – Sulina şi retur pe Bratul Sulina-Dunarea Veche – Mila 8,5 – poligonul de demagnetizare al Marinei Militare, tangentam lacurile Bodaproste-Lacul Ligheanca – Trei Iezere – Canalul Ceamurlia – Crisan – Canal Sulina – Tulcea;

             – 2 nopți de cazare, cu demipensiune, la Hotel Plutitor Sf. Constantin;

            –  Catering in timpul croazierei;

             – Beach party cu Cocktail și foc de tabără.

                 Nu sunt incluse:
–  Supliment pranz – 55 lei/pers;
– Intrările la obiectivele turistice;

 

Excursii opţionale pentru grupuri şi individual, din Sulina:

–           Pădurea Letea – safari, 6h – 90 lei/pers. (Supliment prânz: 50 lei/pers.);

–           Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră 3h – 50 lei/pers.;

–           Excursie Răsarit de soare în Golgul Musura:2 h – 50 lei/pers

–           Excursie Lacul Roșu 3 h 60 lei/pers

–           Excursie Mila 3, canalul cu sălcii , 1h ,30 min- 35 lei/pers

–           Excursie Sf. Gheorghe 4-5h-100 lei/pers

 

Opțional :

  • Transfer de grup Bucureşti – Tulcea – Bucureşti – 150 lei/pers(grup minim 20 pers);

                                                                               

Reduceri:

–   Copiii 0 – 7 ani au gratuitate la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;

–   Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii.

–   Copiii peste 12 ani plătesc tariful întreg

 

* Nota: in cazul in care nu se va strange un grup de 20 de persoane transferul Tulcea-Sulina si retur se va organiza cu barcile rapide;

* Nota: in functie de cotele apelor traseul de intoarcere cu croaziera poate suferi modificari.


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Jan 20, 2020