14590493_1225888714098993_2827198235252178967_n

1 Mai la Sulina

Hotel Plutitor Carpatia „Sf. Constantin3*

 01-03.05.2020

  

                  Ziua 1 Vineri 01.05.2020

 In jurul orei 10:00 ne vom îmbarca pe vaporul de croaziera de la Pontonul Carpatia Tour şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică cu păsări şi animale de apă. Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal, șorecari, ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți. Gustare având la bază si preparate din pește  pe vaporul de croazieră.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre cele mai mari lacurile ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23 unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată cu brădiş dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete. După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan iar de acolo pe braţul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira un superb apus de soare. Continuăm către oraşul Sulina  un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare sculptate care ne spun poveştile de peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, un loc al confluenţelor.

Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin.

Seara avem pregatită o cină cu preparate din pește.

 

Ziua 2 02.05.2020

Mic dejun. Avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie (opțional) la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori. Cina optional

 

           Ziua 3 03.05.2020

 Mic dejun.La ora 9:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina -Dunarea Veche – Mila 8,5 – poligonul de demagnetizare al Marinei Militare, tangentam lacurile Bodaproste -Lacul Ligheanca – Trei Iezere,  aceste lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată in brădiş dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete -Canalul Ceamurlia – Crisan – Canal Sulina -Tulcea.Durata croazierei 6-7 ore.

 

 

Preţ: 599 lei/pers.

 

 Preţul include:  

–  2 nopţi de cazare, cu demipensiune;

–  Periplu prin salba de lacuri din Delta Dunarii – Tulcea – Mila 23 – Crisan – Sulina (6 – 7 ore);

– Sulina – Dunarea Veche – Mila 8,5 – poligonul de dematizare al Marinei Militare, tangentam lacurile Bodaproste – Lacul Ligheanca – Trei Iezere (6 – 7 ore);

–     Gustare pe vasul de croazieră;

–     Asistenta turistica pe toata durata croazierei.

 

Excursii opţionale pentru grupuri şi individual din Sulina:

–    Pădurea Letea – safari, 5h – 90 lei/pers. (Supliment prânz: 50 lei/pers.);

–    Excursie safari Sf. Gheorghe – 90 lei/pers.

–    Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră – 50 lei/pers.;

Opțional :

–    Transfer de grup Bucureşti – Tulcea – Bucureşti -150 lei/pers. pentru minim 7 pers.

–    Prânz/cină – 55 lei/pers.

Reduceri:

–   Copiii 0 – 7 ani au gratuitate cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;

–   Copiii 7 – 12 ani reducere 50 % cazare în aceeaşi cameră cu părinţii;

–   Copiii peste 12 ani plătesc tariful întreg.

 

  • Nota: pretul poate suferi modificari in functie de perioada, unitatea de cazare, locul plecarii si numarul de platitori.

FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Jan 18, 2020