Weekend de poveste pe tărâmul piraţilor

  Hotel Plutitor Carpatia „Sf. Constantin” 3*

18-20 mai 2018

La capăt de ţară, de UE şi de lume, acolo unde Dunărea se uneşte cu marea, începe tărâmul legendelor cu piraţi. După ce au colindat mări şi oceane, enigmaticii oameni ai apelor s-au retras la Sulina cea cosmopolită, „poarta larga prin care trec bogăţiile tuturor continentelor, purtate de la un cap la altul al lumii pe drumul neted şi fără pulbere al apelor” – Alexandru Vlahuţă – „România pitorească”, 1901. Piraţii îşi dorm somnul de veci pe drumul spre plaja sălbatică, printre valurile de maci si flori de câmp de toate culorile, în cimitirul maritim, unul dintre principalele obiective turistice ale Sulinei. Alături de piraţi, se odihnesc oameni de 21 de naţionalităţi printre care: înalţi funcţionari ai Comisiei Europene a Dunării, prinţese şi prinţi, marinari, personaje cu nume exotice şi poveşti amplificate de legendă. Tulburătoare, romantice, pline de aventură şi învăluite în mister, fermecătoarele poveşti ale piraţilor conţin o urmă incontestabilă de adevăr, gravată în lespedea de la căpătâiul fiecăruia: temutul craniu cu două oase încrucişate.
Hai să pornim pe urmele lor! Le vom afla legendele, vom cuceri locurile pline de farmec prin care au trecut la bordul unui vas de croazieră, vom descoperi comorile deltei (pregătiţi-vă să imortalizaţi peisaje inedite şi momente unice), vom participa la un adevărat dezmăţ culinar pescăresc, şi, în memoria lor, a piraţilor nepomeniţi, vom încinge o petrecere… nemaipomenită!

 

Ziua I – Vineri – 18.05.2018 – În care piraţii de weekend cuceresc delta la bordul navei de croazieră

Îmbarcarea se face în Tulcea, în jurul orei 11:00, pe vaporul de croazieră Carpatia, unde suntem întâmpinaţi cu o gustare specifică zonei. De acolo, pornim către Sulina pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării) şi anume: Canal 36 – Gârla Sireasa – Gârla Şontea – Lacul Nebunul – Lacul Fortuna – Mila 23 – Dunărea Veche – Crişan – Sulina. Timp de 6 – 7 ore, vom trece prin locuri de o frumuseţe uimitoare, cu peisaje ca la începuturile lumii!
… Şi iată-ne ajunşi la destinaţia de vis: Hotelul plutitor Carpatia Sf. Constantin, aflat la kilometrul 0 al oraşului Sulina (pe faleză, central), un loc primitor ca o oază de relaxare, de pe terasa caruia veţi admira privelişti ce taie răsuflarea oricărui privitor! Este momentul pentru primirea camerelor. Toate sunt dotate cu aer condiționat/căldură, televizor, baie proprie, wi fi gratuit şi terasă. Puteţi opta pentru o cameră dublă sau pentru un apartament (family room).

Salonul unde veţi lua masa are o capacitate de 50 de persoane şi este dotat cu televizor LCD, DVD, laptop, cu acces la internet, imprimantă,WI‑FI gratuit şi sistem de ventilație climatronic. La bar, veţi găsi o diversitate de băuturi răcoritoare şi alcoolice pe care le puteţi savura în interiorul restaurantului, pe terasa acoperită, de aproximativ 60 m² cu o capacitate de 30 de persoane sau pe terasa deschisă, prevăzută cu şezlonuguri.

Seara, vom participa la un adevărat dezmăţ culinar: Ospăţul Piraţilor, o cină delicioasă, compusă dintr-un meniu pescăresc sau, la alegere, variante de preparate din carne de pui, porc şi desert.

Ziua II – Sâmbătă – 19.05.2018 – Pornim pe urmele piraţilor de altă dată!

Vă recomandăm să vă treziţi devreme şi să savuraţi o cafea sau sucuri naturale admirând spectacolul deltei dimineaţa de pe terasa hotelului, după care, vă invităm să serviţi micul dejun.

Opțional, se poate organiza o excursie la nava eşuată dar şi în locul unde marea îmbrăţişează Dunărea, acolo unde culorile diferite se amestecă şi totusi fiecare îşi păstrează autonomia.

 Dacă vremea ne permite, vom pleca în căutarea delfinilor din Marea Neagră.

După amiază, vom porni pe urmele piraţilor, prinţeselor şi prinţilor de altă dată, într-o călătorie minunată, însoţiţi de un ghid turistic, în care vom descoperi principalele puncte de atracţie ale Sulinei – capitala soarelui-răsare. În urmă cu două secole, oraşul era cel mai important port de pe coasta de vest a Mării Negre, iar din 1870 a fost primul Porto Franco (port liber) al României.

Călătoria va începe chiar de pe faleză, cheiul Dunării, o încântare pentru orice privitor. Încă la primii paşi, puteţi admira cladiri vechi cu balconaşe veneţiene, din piatră, amestecate printre construcţii noi, moderne, într-un mix fermecător. Următoarea destinaţie: atracţia centrală a oraşului – Farul Vechi – martor tăcut al istoriei din anul 1870 şi simbol al activităţii desfăşurate de Comisia Europeană a Dunării. Acolo vom vizita Muzeul Farului care cuprinde cabinetul de lucru al lui Eugeniu Botez, scriitorul cunoscut sub pseudonimul Jean Bart, dar şi sala dedicată Comisiei Europene a Dunării. Apoi, vom urca pe scara în formă de spirală până pe terasă, de unde vom avea o privelişte de ansamblu de o frumuseţe răpitoare.

O legendă locală spune că după o renovare, în anul 1997, cineva a furat lemnul de pardoseală adus din India. După câţiva ani, şoferul inginerului care s-a ocupat cu renovarea a povestit că, în drum spre Constanţa, un cal a apărut din senin şi a sărit pe maşină şi i-a omorât pe amândoi, pe cei care luaseră lemnul. „Este un blestem al zeilor” cred localnicii

Continuăm aventura cu o vizită într-un loc unic în Europa: Cimitirul maritim din Sulina! Unii îl numesc „internaţional“, alţii „viu“, „multietnic“, „multiconfesional“, “Turnul Babel din Deltă” sau „Cimitirul Comisiunii Europene a Dunării“. Aici vom găsi monumente funerare, adevărate opere de artă şi vom afla poveştile pline de farmec ale celor în memoria cărora au fost ridicate, printre care: piratului grec Ghiorghios Kontoguris – un personaj enigmatic şi foarte preţuit de conaţionali, Ecaterina Moruzi, nepoata domnitorului Moldovei Ioan Sturza, îndrăgostiţii Anna Margaret Princle şi William Webster – Romeo şi Julieta de la Dunăre, comandorul român Mihail Drăghicescu, eroi britanici căzuţi în Războiul Crimeei, dar şi înalţi funcţionari ai Comisiunii.

Ascultând atât de multe legende fascinante, foamea a pus stăpânire pe voi? Ne întoarcem de grabă la Hotel Plutitor Carpatia, unde, opţional, puteţi servi cina, pentru ca mai apoi să petrecem cu toţii la Clubul exotic de pe plaja Sulinei, în jurul focului de tabără, unde vom fi întâmpinaţi cu Băutura Piraţilor – un cocktail surpriză, pe bază de rom!

 

Ziua III – Duminică – 20.05.2018 – Croazieră prin cele mai frumoase lacuri ale deltei

Servirea micului dejun. La ora 11:00, ne despărțim de Sulina, capitala piraţilor, şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic: Sulina – Lacurile Roșu – Roșuleț – Braț Sf. Gheorghe – Canalul Dranov – Canalul Dunavăt – Lacul Uzlina – Murighiol, bucurându-ne de o gustare și răcoritoare. Odată ajunsi în Murighiol, ne urcăm în autocar încarcați cu cele mai frumoase amintiri și ajunşi la Tulcea, ne luăm “La revedere” de la grandioasa Delta Dunării.

 

Preț: 699 lei/pers.

 

 *în limita locurilor disponibile. După epuizarea spațiilor de cazare la Hotelul Plutitor “Sf. Constantin 3*” , cazarea se va face la locațiile partenere din apropiere. Pentru acestea se va achita un cost suplimentar de 20 lei/pers.

 

Prețul include:

– Croazieră Tulcea – Sulina și Sulina Murighiol

– Gustări specifice zonei pe durata croazierei

– 2 nopți de cazare cu mic dejun

– Cină pescărească – Ospăţul Piraţilor – 18.05.2018

– Transfer Murighiol – Tulcea cu autocar

– vizita la principalele atracţii turistice din Sulina cu ghid specializat

– transport de la Hotel plutitor Carpatia la clubul exotic de pe plajă şi înapoi, cocktail de întâmpinare – Băutura Piraţilor

Opțional: Prânz/cină – 45 lei/pers.

Reduceri:

– copiii 0 – 6,99 ani au gratuitate( la cazare  în aceeași cameră cu părinții).

– copiii 7 – 11,99 ani au reducere 50%( la cazare în cameră cu părinții).

Copiii/ adult peste 12 ani: plătesc tariful întreg.

 *Preţurile nu includ taxa pentru servicii (tips)

 

   Excursii opționale:

– Excursie la vărsarea Dunării în Marea Neagră – 40 lei/pers.(minim 5 pers.)

– Pădurea Letea-safari – 90 lei/pers. (minim 5 pers.)

– Safari Sf. Gheorghe – 500 lei/mașină (minim 8 pers.)

– Tur complet – 3h45minute – 60 lei/pers.(minim 5 pers.)

  Program bărci rapide:

– Tulcea – Sulina

– 09:30 – 10:00 – 10:40 – 11:00 – 13:00 – 14:10 – 14:30 – 15:00

– Sulina – Tulcea

 *La cerere, se poate asigura transport din Bucureşti contra cost (opţiune valabilă pentru grupuri de minim 8 persoane)


FORMULAR DE REZERVARE



About the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on May 02, 2018