13268267_1723088034624438_1670806496487915484_o

Excursie de 3 zile in Delta Dunarii

          Tot timpul vom căuta să fim alături de dumneavoastră şi să vă aducem la cunoştinţă câte ceva despre locurile prin care mergem, despre păsările şi flora Deltei, despre aglomerările de păsări şi locuri cu floră specifică anotimpului în care facem excursia. Fiecare anotimp are frumuseţile sale, fiecare zonă a Deltei are un specific aparte pe care vă vom ajuta să îl înţelegeţi, să vedeţi ce anume face Delta atât de specială în lumea Naturii.

              Ziua 1La ora 6:30 dimineaţa pornim în excursie spre Tulcea. Plecăm din Bucureşti pe Autostrada A2 apoi pe ruta Slobozia – Tulcea. Odată ajunşi în Tulcea ne vom îmbarca pe vaporul de croaziera de la Pontonul Carpatia Tour şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal,șorecari,ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete. După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan iar de acolo pe braţul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira apusul de soare. Continuăm către oraşul Sulina un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.

Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin , iar pentru seara OPȚIONAL avem pregătită o cină excelentă, gătită în stilul lipovenesc.

 

Ziua 2 – După ce servim micul dejun, 8:00 dimineața, avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie(opțional) la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori.

Ulterior, vă invităm să vizităm orașul şi să descoperim împreună câteva dintre minunăţiile acestuia. Deşi este un oraș mic, Sulina are o istorie impresionantă datorită faptului că, în sec. XIX, a avut statutul de port liber, statut conferit de Comisia Europeană a Dunării, bucurându-se astfel de neutralitate pe timp de pace şi război, ceea ce i-a asigurat o dezvoltare economică rapidă. Printre perlele zonei se regăseşte Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru şi Sf. Nicolae şi nu în ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropaţi piraţi, prinţese şi marinari din întreaga lume.

După ce am reuşit să străbatem în lung şi-n lat oraşul Sulina ne întoarcem (după apusul soarelui) la hotel.OPȚIONAL cină tradiţională, bazată pe pește proaspăt.

           Ziua 3La ora 11:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina-Lacurile Roșu-Roșuleț-Brat Sf. Gheorghe-Canalul Dranov-Canalul Dunavăt-Lacul Uzlina-Murighiol. Odată ajunși în Murighiol ne urcăm în autocar, încărcați cu cele mai frumoase amintiri, și ne luăm “La revedere de la grandioasa Delta Dunării.

 

Preţ: 499 lei / pers. – preţul este calculat pentru 40 pers. plătitoare cu croazieră pe lacuri.

 

Servicii incluse:

– Transfer București – Tulcea şi Murighiol –București;

– Transferul Tulcea- Sulina şi Sulina-Murighiol;

– 2 nopți de cazare cu mic dejun la hotelul plutitor Sf. Constantin;

Asistenta turistica;

         

Nu sunt incluse:

– Intrările la obiectivele turistice;

– Excursiile şi activităţile opţionale.

-Prânz/cină- 55 lei/pers.

Reduceri:

  • Copiii 0 – 6,99 ani au gratuitate (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
  • Copiii 7 – 11,99 ani reducere 50 % (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
  • Copiii peste 12 ani: tarif întreg

 

 

Echipament personal necesar:

– Cremă de protecţie solară;

– Pălărie de soare;

– Ochelari de soare;

– Jachetă / Pelerină de ploaie.

 

Nota :Vă recomandăm să dați importanță acestor echipamente întrucât  vara, în Delta Dunării este foarte cald. Fără un echipament adecvat există riscul de producerea  unor evenimente neplăcute, pentru dumneavoastră, pe perioada excursiei.

Nota: La grupul de 40 de persoane vor  fi  2  vapoare.

Preţ: 460 lei / pers. – preţul este calculat pentru 40 pers. plătitoare cu transfer rapid și direct.

 


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Elap / Administrator, bbp_keymaster

Follow elap
on Jan 29, 2018