DSC_0264

Excursie de 2 zile in Delta Dunarii

Excursie de 2 zile în Delta Dunării

Practic, într-o excursie de 2 zile, aveţi posibilitatea să vedeţi o bună parte din Delta Dunării, să simţiţi pulsul acestei zone rupte de lume, să mâncaţi un prânz tradiţional pescăresc, să vedeţi un colţ de natură unic în lume, să vizitaţi singurul oraş din Delta Dunării şi să faceţi o baie în Marea Neagră.

Ziua 1La ora 6:30 dimineaţa, pornim în excursie spre Tulcea. Plecăm din Bucureşti pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia –Hârșova- Tulcea. Odată ajunşi în Tulcea, ne vom îmbarca pe vaporul de croazieră de la Pontonul Carpatia Tour şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare, deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în faună deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lișițe, rațe, gâște, sitari de mal,șorecari,ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete.

După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan, iar de acolo pe braţul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira apusul de soare.Continuăm către oraşul Sulina un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.        

        Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin , iar pentru seara OPȚIONAL avem pregătită o cină excelentă, gătită în stilul lipovenesc.

          Ziua 2 – După ce servim micul dejun, 8:00 dimineața, avem posibilitatea să mergem la frumoasa şi sălbatica           plajă care este situată la aproximativ 3 km de oraşul Sulina şi care te ispiteşte cu nisipul fin şi apă cristalină şi lipsită de alge datorită adâncimii mici pe care o are, pentru o bună distanţă, până în larg. Plaja Sulina este o zonă de o importanţă ecologică majoră, aici fiind locul unde se dezvoltă volbura de nisip, o plantă de pe lista roşie a speciilor protejate.

       Să vizităm orașul și să descoperim câteva dintre minunățiile acestuia. Deși este un oraș mic, Sulina   are o istorie impresionantă datorată faptului că a fost un port fără taxe în sec. XIX.           Între perlele zonei se regăsește Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru si Sf. Nicolae și nu în ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropați pirați, prințese și marinari din întreaga lume.

       La ora 11:00, ne luăm la revedere de la frumosul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră deplasându-ne pe traseul turistic: Sulina-Lacurile Roșu-Roșuleț-Braț Sf. Gheorghe-Canalul ,Dranov-Canalul Dunavăt-Lacul Uzlina-Murighiol. Odată ajunsi în Murighiol ne urcăm în autocar încarcați cu cele mai frumoase amintiri și ne luăm “La revedere” de la grandioasa Delta Dunării.

 

Preţ: 390 lei / pers. – preţul este calculat pentru 40 pers. plătitoare cu croazieră pe lacuri.

       

Servicii incluse:

– Transfer București – Tulcea şi Murighiol –București;

– Transferul Tulcea- Sulina şi Sulina-Murighiol;

– 1 noapte de cazare cu mic dejun la hotelul plutitor Sf. Constantin;

– Vizitele cuprinse în program.

Nu sunt incluse:

– Intrările la obiectivele turistice;

– Excursiile şi activităţile opţionale.

– Prânz/cină- 55 lei/pers.

Reduceri:

  • Copiii 0 – 6,99 ani au gratuitate (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
  • Copiii 7 – 11,99 ani reducere 50 % (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
  • Copiii peste 12 ani: tarif întreg

 

Echipament personal necesar:

– Cremă de protecţie solară;

– Pălărie de soare;

– Ochelari de soare;

– Jachetă / Pelerină de ploaie.

Nota :Vă recomandăm să dați importanță acestor echipamente întrucât  vara, în Delta Dunării este foarte cald. Fără un echipament adecvat există riscul de producereaa unor evenimente neplăcute, pentru dumneavoastră, pe perioada excursiei.

Nota: La grupul de 40 de persoane vor  fi  2  vapoare.

Preţ: 364 lei / pers. – preţul este calculat pentru 40 pers. Plătitoare cu transfer rapid și direct.


FORMULAR DE REZERVARE

Imi dau consimtamantul sa fiu contactat(a) prin email utilizand informatiile pe care le-am furnizat in acest formular. Daca doriti sa nu mai primiti email-uri de la noi, puteti oricand sa va dezabonati utilizand link-ul din subsolul fiecarui email primit de la noi sau ne puteti scrie pe dataprotection@carpatiatour.ro. Prin consimtamant, sunteti de acord cu Politica de confidentialitate.About the Author

By Elap / Administrator, bbp_keymaster

Follow elap
on Jan 29, 2018