cuplu ancore

Dragobete în Delta Dunării

Perioada :  23-25.02.2018

                   Ziua 1La ora 7:00 dimineața pornim în excursie spre Tulcea. Plecam din București pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia – Hârșova-Tulcea. Odată ajunși în Tulcea  , în jurul orei 11:00, vom vizita Muzeul Deltei (Muzeul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporarene), dupa vizitarea muzeului ne vom îmbarca în vapoarele de croazieră  de la Pontonul Carpatia Tour și pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administrația Rezervației Delta Dunării), pe Brațul Tulcea până la intersecția cu Canalul 36 ,coborâm pe Canalul 36 și apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în faună deltaică (păsări și animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Șontea, printre inundațiile pline de păsări și vegetație acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem , lebede, lișițe, rațe, gâște, sitari de mal, sorecari, ierete, șoimi de iarna, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creti. Prânzul în vom servi pe vaporul de croazieră.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos și bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic și valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide dacă traversează sau nu lacul.

Urmează canalul Olguța și ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Continuăm catre Sulina prin lacurile Trei Iezere și Bogdaproste (ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată (bradiș), dar și  nuferi albi din loc în loc. În drumul nostru vom  întâlni lebede, lișițe, rațe, gâște) coborâm pe  Dunărea Veche până la Crișan, iar de acolo pe brațul Sulina, spre Musura-Insula K, unde vom admira un superb apus de soare, apoi vom debarca în orașul Sulina (un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.) În funcție de cotele apelor traseul Mila 23-Sulina poate suferi modificări pentru siguranța turiștilor și a navelor de transport.

Odată ajunși în Sulina ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin și Pensiunea Perla. Seara avem pregatită o cină , gatită în stilul lipovenesc.

              Ziua 2 -După ce servim micul dejun, 8:00 am, avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie (opțional) la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de desert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure de stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a creste pe stratul subtire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa. Pe langă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori. Prânzul în vom servi la hotel.

O altă varintă de petgrecere a timpului liber este să vizităm orașul și să descoperim câteva dintre minunățiile acestuia. Deși este un oraș mic, Sulina  are o istorie impresionantă datorată faptului că a fost porto franca (adică port fară taxe) în sec. XIX.  Între perlele zonei se regăsește Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae și nu ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropați pirați, prințese și marinari din întreaga lume.

Seara la hotel ne asteaptă o cină tradițională, bazată pe pește proaspăt.

După servirea cinei vă invitam sa petreceți o seară minunată la Clubul Filipca de pe malul mării. Aici ne vom bucura de un Beach Party, cocktail-uri și un Foc de tabară.

               Ziua 3Mic dejun la ora 9:00 iar la 9:30 pornim spre Murighiol, pe traseul turistic Sulina-Lacurile Roșu-Roșuleț-Braț Sf. Gheorghe-Canalul Dranov-Canalul Dunăvăț-Lacul Uzlina-Murighiol. Odată ajunși în Murighiol ne urcăm în autocar încărcați cu cele mai frumoase amintiri și ne luăm “La revedere’ de la grandioasa Deltă a Dunării.

 

690 lei/persoană (cazare la hotel plutitor Sf.Constantin și Pensiunea Perla)

 

Prețul este calculat pentru 40 persoane plătitoare.

            Servicii incluse:

             – Transfer București – Tulcea şi Murighiol -București

             – Transferul Tulcea- Sulina şi Sulina-Murighiol

             – 2 nopți de cazare cu pensiune completă la hotel plutitor Sf. Constantin

             – Beach party și foc de tabară

             – Vizitele cuprinse în program.

           

            Nu sunt incluse:
– Supliment Cocktail Beach Party : 50 lei/pers.
– Excursiile opționale; (Excursie Pădurea Letea-90 lei/persoană)
-Intrarile la obiectivele turistice ; activitățile opționale.

           


FORMULAR DE REZERVAREAbout the Author

By Editor / Administrator

Follow editor
on Jan 16, 2018