almond-blossom-5289_960_720

8 MARTIE IN DELTA DUNARII

8 MARTIE IN DELTA DUNARII

08-11.03.2018

  Ziua 1: Joi – 08 martie

La ora 7:00 dimineata, pornim in excursie spre Tulcea. Plecăm din București pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia – Harsova-Tulcea. Odată ajunsi in Tulcea,  în jurul orei 11:00, vom vizita Muzeul Deltei(muzeul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural, existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare), după vizitarea muzeului, ne vom îmbarca în vapoarele de croazieră,  de la Pontonul Carpatia Tour și pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr 1 acreditat de ARBDD (Administratia Rezervatiei Delta Dunarii), pe Brațul Tulcea, până la intersecția cu Canalul 36 ,coborâm pe Canalul 36 și apoi facem dreapta pe Gârla Șireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică (păsări și animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Șontea, printre inundațiile pline de păsări și vegetație acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem , lebede, lișite, rațe, gâște, sitari de mal,șorecari,ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți. Prânzul îl vom servi pe vaporul de croazieră.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos și bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic și valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care decide, dacă traversează sau nu lacul.

Urmează canalul Olguța si ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Continuăm, către Sulina, prin lacurile Trei Iezere si Bogdaproste(ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată (bradiș), dar și    nuferi albi, din loc în loc. În drumul nostru vom  întalni lebede, lișite, rațe, gâște); coborâm pe  Dunărea Veche, până la Crișan, iar de acolo, pe brațul Sulina, spre Musura-Insula K, unde vom admira un superb apus de soare, apoi vom debarca în orașul Sulina(un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.) În funcție de cotele apelor traseul Mila 23-Sulina poate suferi modificări, pentru siguranța turiștilor și a navelor de transport.

Odată ajunși în Sulina ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin si Pensiunea Perla.
După servirea cinei, vă invităm să petreceți o seară minunată în care să sărăbătorim FEMEIA , la Clubul Filipca de pe malul mării. Aici ne vom bucura de un Beach Party, Cocktail-uri și un Foc de tabară.

 

            Ziua 2 Vineri – 09 martie

După ce servim micul dejun,ora 8:00, avem posibilitatea să ne bucuram de o excursie(opțional) la Pădurea Letea, unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure de stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a creste pe stratul subtire de teren fertil ce acopera nisipul sarat al fostului fund de mare, alaturi de vegetația specifică de pădure subtropicală; pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicalp din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori.

O altă variantă de petrecere a timpului liber este vizitarea orașului. Deși este un oras mic, Sulina are o istorie impresionantă datorată faptului ca a fost un port fară taxe în sec. XIX. Între perlele zonei, se regăsește Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru și Sf. Nicolae și nu ultimul rând faimosul cimitir, unde sunt îngropați pirați, prințese și marinari din întreaga lume.

Seara la hotel ne asteaptă o cină tradițională,bazată pe pește proaspăt.

După servirea cinei, vă invităm să petreceți o seară minunată la Clubul Filipca de pe malul mări. Aici ne vom bucura de un Beach Party, Cocktail-uri și un Foc de tabară.

             Ziua 3 Sâmbătă 10 Martie

După servirea micului dejun ne putem îmbara pe vapor și să facem o excursie în locul unde marea îmbrăţişează Dunărea, acolo unde culorile diferite se amestecă și totuși fiecare iși păstrează autonomia.

La ieșirea pe mare veți primi „Certificatul de atestare : UN DAC A AJUNS LA VĂRSAREA DUNĂRII ÎN MAREA CEA MAREcare confirmă prezența dumneavoastră în cel mai îndepărtat punct estic al UE. Dacă vremea ne permite, vom pleca în căutarea delfinilor din Marea Neagră, iar după vizita de la nava eșuată ne vom îndrepta către oraș.

În jurul orelor 12:30 ne întoarcem la hotel și pentru doritori putem vizita orașul Sulina și să descoperim câteva dintre minunățiile acestuia. Deși este un oraș mic, Sulina are o istorie impresionantă datorată faptului că a fost porto franca (adică port fără taxe) în sec. XIX. Între perlele zonei se regăsește Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării și nu ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropați pirați, prințese și marinari din întreaga lume.

Program liber la dispozitia turiștilor.

Ziua 4 Duminică 11 Martie

Mic dejun la ora 9:00, iar la 9:30, pornim spre Murighiol, pe traseul turistic Sulina-Lacurile Roșu-Roșuleț-Braț Sf. Gheorghe-Canalul Dranov-Canalul Dunavăt-Lacul Uzlina-Murighiol. Odată ajunsi în Murighiol, ne urcăm în autocar încarcați cu cele mai frumoase amintiri și ne luăm “La revedere” de la grandioasa Delta Dunării.

825 lei/persoană

(cazare la hotel plutitor Sf.Constantin si Pensiunea Perla)

Reducere 10% ,pentru rezervari pana la data de 01.03.2018 .

Prețul este calculat pentru 40 persoane plătitoare.

            Servicii incluse:

             – Transport București – Tulcea şi Murighiol –București;

             – Transferul Tulcea- Sulina şi Sulina-Murighiol;

             – 2 nopți de cazare, cu demipensiune, la hotel plutitor Sf. Constantin;

             – Beach party și foc de tabără;

             – Vizitele cuprinse în program.

           

            Nu sunt incluse:
– Supliment Cocktail Beach Party : 50 lei/pers.;
–  Masă pescărească – 45 lei/pers.;
– Excursiile opționale;
-Intrările la obiectivele turistice ; activitațile opționale.

           

 


FORMULAR DE REZERVAREAbout the Author

By Editor / Administrator

Follow editor
on Feb 06, 2018