1 mai

1 Mai și Sărbătoarea Scrumbiei Albastre

1 MAI si Sarbatoarea Scrumbiei Albastre

28 aprilie 2018 – 01 mai 2018

Ziua 1 – Sambata 28.04.2018 – Croazieră pe cel mai frumos traseu din deltă şi excursie la Mila 23

In jurul orei 12:00 ne vom îmbarca pe catamaran de la Pontonul Carpatia Tour din Tulcea şi vom porni pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare, deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem: lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal, șorecari, ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți.

 

Străbatem apoi Lacul Fortuna(Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

 

 

La Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării, vom face un scurt popas pentru a vizita satul lipovenesc de un farmec aparte.

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste – ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete. Coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan, iar de acolo, pe braţul Sulina spre Musura-Insula K, unde vom putea admira spectaculosul apus de soare.

Continuăm croaziera către Sulina cel mai estic oraş din România, dar şi cel mai estic punct de pe harta UE. Printre principalele atracţii turistice ale Sulinei (una dintre cele mai aristocrate metropole europene pe vremea Comisiei Europene a Dunării) se numără: farurile oraşului, Turnul de Apă, 4 biserici cu 4 poveşti diferite, Palatul Comisiei Europene a Dunării, plaja din Sulina, dar şi cimitirul, un loc încărcat de legende, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile, dar şi de toate rangurile. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp, învăluind cimitirul în mister! Sulina este un loc al confluenţelor, unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră.

Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la pensiune 3*

 

Servirea cinei – opțional.

Ziua 2 – Duminică 29.04.2018 – Festivalul Scrumbiei Albastre

După micul dejun, iubitorii de scrumbie sunt invitați, începând cu orele 12:00, să participe la Festivalul Scrumbiei Albastre, pe faleză, unde vor putea degusta din scrumbia preparată în 15 feluri, după rețete tradiționale, știute doar de localnicii din Delta Dunării. Incepând cu ora 13:15, veți putea participa la un spectacol folcloric, iar pentru seară, vom putea dansa pe recitalurile formațiilor Acropolis Band și Euxinus.

Ziua 3 – Luni 30.04.2018 – Safari până la Sf. Gheorghe sau excursie la Pădurea Letea?

După servirea micului dejun, se poate organiza, opțional, o excursie cu masinile 4X4 de safari cu destinaţia Sf. Gheorghe, localitate importantă datorită plajei, (unde putem admira egretele şi caii care se plimbă liberi), Insulei Sahalin, unde sunt întâlnite păsări foarte rare şi a Canalului Erenciuc – singura rezervaţie de arin negru din Europa.

O altă variantă de petrecere a timpului este excursia opţională la Pădurea Letea (cea mai nordică pădure subtropicală) unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale, putem vedea: plop argintiu, frasin, tei și alți arbori.

 Seara se încheie cu o cină festivă pescărească la

Hotelul Plutitor Carpatia – Sf. Constantin.

Ziua 4 – Marti 01.05.2018 – Croazieră de rămas bun

Mic dejun. La ora 11:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne îmbarcăm pe catamaram, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina-Lacurile Roșu-Roșuleț-Brat Sf. Gheorghe-Canalul Dranov-Canalul Dunavăt-Lacul Uzlina-Murighiol. Odată ajunși în Murighiol ne urcăm în autocar, încărcați cu cele mai frumoase amintiri și ne luăm “La revedere de la grandioasa Delta Dunării.


Preţ: 639 lei/pers. cu mic dejun inclus

 BONUS: Cină festivă cu preparate din pește

 

Preţul include: 

 • 3 nopţi de cazare cu mic dejun la pensiune 3*
 • Croazieră cu catamaramul prin salba de lacuri din Delta Dunarii -Tulcea – Mila 23 – Crisan – Sulina(6- 7 ore)
 • Croazieră (în ultima zi) pe traseul: Sulina-Sf. Gheorghe – Murighiol(6-7 ore)
 • Masă festivă (antreu preparate din peste, ciorba de peste specifica zonei sau storceag, scrumbie prajita sau la gratar, desert, vinul casei Podgoria Niculitel –alb /rosu)
 • Transfer grup Tulcea – Sulina şi Sulina-Murighiol

Excursii opţionale pentru grupuri şi individual, din Sulina:

 • Pădurea Letea – safari, 5h – 90 lei / pers. (Supliment prânz: 45 lei / pers.)
 • Excursie safari Sf. Gheorghe-90 lei/pers.
 • Tur complet – 3h45 minute – 60 lei / pers.
 • Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră-40 lei/pers.

Opțional:

 • Transfer de grup Bucureşti – Tulcea – Bucureşti-150 lei/pers.
 • Prânz/cină-45 lei/pers.

Reduceri:

 • Copiii 0 – 6,99 ani au gratuitate (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
 • Copiii 7 – 11,99 ani reducere 50 % (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii)
 • Copiii peste 12 ani: tarif întreg

FORMULAR DE REZERVAREAbout the Author

By Editor / Edit

Follow editor
on Mar 19, 2018